Na obisku z Mojco - Slavc in Alja

Nekategorizirano

Na obisku z Mojco - Slavc in Alja

V drugi oddaji rubrike Na obisku z Mojco smo bili na obisku pri Slavcu in Alji v Celju. Slavc L. Kovačič, dobro znani pevec skupine Čudežna Polja, je dolga leta stalnica slovenske glasbene scene. S svojo izjemno karizmo nas je navduševal v številnih radijskih in televizijskih oddajah ter ustvaril več kot 400 avtorskih skladb. S skupino Čudežna polja je izpeljal kar 11 projektov, poleg tega pa se lahko pohvali še z mnogimi festivalnimi nagradami in drugimi priznanji. Njegova življenjska sopotnica Alja pa je prav tako izjemna na svojem področju. Je strastna pohodnica in kolesarka, pri čemer ima prav posebno kolo, imenovano pony. Skupaj tvorita izjemno dinamičen in harmoničen par, katerega življenje je prepleteno z glasbo, naravo in športom.

V nadaljevanju si lahko preberete, kaj sta nam v intervjuju zaupala Slavc in Alja.

Lahko zaupata par besed o sebi?

Imava srečo, da sva si tako podobna, da v bistvu sploh ni nobenih dilem. Tako da se včasih še sama čudiva. To je pravzaprav to, kar naju drži skupaj. Razmišljava isto, reagirava isto.

Slavc, ti si Mariborčan, kako to, da sta se odločila za Celje?

Ja, ona je Celjanka, spoznala sva se v Celju in potem je vse skup tako naneslo, da je prišlo do nakupa tega stanovanja. In potem sva enostavno delala na tem.

Alja, ti si prav posebna kolesarka, kajne? Imaš prav posebnega ponya, nam lahko poveš kaj več o tem ponyu?

Ja, res je. Zdaj imam že tretjega ponija, dva sem že prodala, ampak sem rekla, da nikdar več ne kupim, ker nimam praktično kam dati. Ker imam že v tem stanovanju dve kolesi. Prišel je zdaj še tretji pony, tako da ta je zdaj pri mami. Je pa res poseben, ker je vse v originalu. Tudi samo kolo, vsi deli gor, res kot iz trgovine, res nekaj posebnega. Tudi, ko se z njim zapelješ, se vsi okrog obračajo, gledajo, se čudijo, tako da ja, ima tudi on neko posebno vrednost.

Se kakšne posebne kitare hranijo v tem stanovanju?

Ja, obe te yamahi sta narejeni v tistem obdobju. To se pravi v sedemdesetih, osemdesetih letih, ko so delali najboljše yamahe. Najboljši les, najboljši vratovi in ena je dvanajst-ka, ena pa šest-ka. Se pravi šest strun, pa dvanajst strun.

Kako sta se lotila nakupa stanovanja in same obnove?

Res sva nekako vedela, kako stanovanje približno iščeva. Sicer sva želela malo večje, ampak predvsem pa sva gledala na sam blok, na stanovalce, da je lastniško, da niso najemniki, da je lokacija dobra, da je blok v kvalitetnem stanju, predvsem pa stanovanje, da ima primerno lego. Tako da ja, odločila sva se za to stanovanje, v rekordnem času sva ga tudi obnovila. Neke stvari so prišle še malo kasneje, ker so  nabavni roki taki.

Kako vama je v dobrem mesecu uspelo obnoviti stanovanje?

Ja, imeli smo po dva do pet mojstrov naenkrat noter, med sabo so zelo dobro sodelovali. Točno se je tudi vedelo, kako mora biti narejeno, kje bo kaj, tako da ni bilo teh dilem.

S čim sta imela največje izzive pri obnovitvi stanovanja?

S ploščicami. Ja, jaz sem našla take lepe črno-bele, ker pač imam celo stanovanje črno-belo in seveda mora biti tudi kopalnica. Sem mu rekla: »prosim, pojdi pogledat, ker niso poceni, pa da ne bi kaj bilo,« in jih je šel gledat, pa je reko: »pa kaj je s tabo, rumene so, kak to nisi videla,« in potem sva končno našla belo-bele. Ker to je sto tonov. Res sva težko našla, tako da sva pri eni specializirani trgovini potem skombinirala to, kar imava in mislim, da je bila izjemna odločitev.

Kaj vama je pomembno pri lokaciji, kjer sta?

Mir pa vse je na kupu, samopostrežna, lekarna, pošta, to je vse tu petdeset metrov vstran. Imamo tudi novo obvoznico tukaj. Lokacija je super.

Raje sama obnovita ali da vama nekdo drug obnovi nepremičnino?

Sama prenavljava vedno, ker imava svoje ideje. Zadeva je taka, če veš, kaj hočeš, potem, je to to. Se pa vedno bolj srečujem z ljudmi, ki ne vedo, kaj hočejo in najamejo arhitekta, da naredi po svoje. Samo ne vem, nimaš svoje note, nimaš sebe noter. Na primer tukaj se čuti njega in mene noter, prav tisto najina duša je tu noter.

Video intervju in čudovito stanovanje Alje in Slavca si lahko ogledate tukaj: 

Nazaj

Iskanje nepremičnin