Na obisku z Mojco - Tina Petelin

Nekategorizirano

Na obisku z Mojco - Tina Petelin

V tretji oddaji rubrike Na obisku z Mojco smo bili na obisku pri Tini Petelin v Borovi vasi v Mariboru. Tina je slovensko javnost očarala že leta 2009, ko je zasijala kot Miss Slovenije. Njena pot pa se ni ustavila zgolj na modnih pistah in v svetu lepotnih tekmovanj, Tina je stopila tudi v svet mode in manekenstva v Milanu. Zraven tega, da smo jo lahko videli tudi v reviji Playboy kot sanjsko dekle, kjer se je Tina izkazala tudi kot izjemno nadarjena športnica po duši. Kljub vsem uspehom na področju mode in lepote je svoje znanje nadgradila z magisterijem iz marketinga in je danes uspešna poslovna ženska.

V nadaljevanju si lahko preberete, kaj nam je v intervjuju zaupala Tina Petelin.

Na kratko smo te že predstavili, bi še mogoče sama kaj dodala?

Mislim, da me Mariborčani večinoma poznajo. Od tega, da sem športnica, učim smučanje, pa tudi imam svoje podjetje, delam s kolagenom in tudi v turizmu. Nekako sem prava Mariborčanka.

Kaj ti pomeni lokacija, kjer živiš?

Predvsem mi je všeč, da je mirno, da ni hrupa. Cesta je tu malo bližje, ampak se nič ne sliši. Populacija je zdaj že malo starejša, tako da ni nekega vrveža, je pa bližina Pohorja meni zelo pomembna en, dva, tri si povsod, mamo trgovski center zelo blizu, pač vse kaj nujno potrebujemo, je na dosegu roke.

Zakaj ti je tako pomembno Pohorje?

Že 22 let poučujem otroke smučat, večinoma so to otroci, zdaj že mojih prijateljev, znancev, sovrstnikov, tako da ja. Sem veliko časa zgoraj in tudi pozimi mi je zelo pomembno, da imam 3 minute od bloka pa do vzpenjače. Poleti pa peš v kratkih hlačah, letos sem postavila rekord, ker mislim, da sem bila 60 krat na trikotni, pa vmes še nekajkrat na vrhu. Šla sem zjutraj pred službo, da sem se naužila svežega zraka in pognala kri po žilah.

Kako bi lahko s tremi besedami opisala svoje stanovanje?

Je majhno, prikupno, praktično in vedno čisto.

Prebrala sem, da si ljubiteljica torbic in ti prav za to zmanjka prostora in seveda za smučarsko opremo.

Ja, res je. Torbice so nekako res šibka točka, imam jih ogromno. Jih tudi prodajam, seveda ker jih nimam več kam za dati. Imam jih petdeset, recimo. Potem pa ni prostora in podarim te torbice ali pa na spletu ceneje prodam, da je prostor za nove.

To imam pa v bistvu v stanovanju, ker vsak dan smučam pozimi mam pancare v stanovanju, da so topli potem zjutraj. Smučarska oprema pa je v kleti. Imam kletni prostor, kjer to vse noter skladiščim.

Ste sami obnavljali stanovanje, ki ste ga kupili?

Ja, vse smo morali renovirati. To je bilo eno staro stanovanje, ki je bilo v slabem stanju, tako da smo se kar nekaj časa v bistvu ukvarjali s tem, da je takšno, kot je sedaj.

Kaj bi rekla, da je bil največji izziv pri obnovi tega stanovanja?

Ja, največji je bil zagotovo kopalnica, ki je bila v slabem stanju, tako da smo jo celo renovirali od ploščic do vsega, kar je bilo potrebno, da je zdaj takšna, kot je.

Ali je bila takšna razporeditev, kot je zdaj, že ob nakupu stanovanja?

Ne, ni bila. Malo smo stene v bistvu premaknili. Povečali smo otroško sobo, iz enega malega prostora smo naredili spalni prostor. Tudi vhod v kuhinjo je bil na drugi strani, pa smo to malo prilagodili.

Nahajava se na terasi, kjer je pogled na Pohorje. Kaj bi lahko izpostavila okrog te terase?

Ja, je zelo dobro imeti tako veliko teraso, sploh če imaš kakšne zabave z družbo zvečer. Sem vsako jutro na terasi, spijem kavico in mi je všeč, ker je mir, ker ni hrupa. Pa tudi, če je ura takšna jutranja, ko grejo vsi v službo. Nekako se ohranja mir v tem našem naselju. Na terasi smo prenovili talne obloge. Zdaj imamo primerne in odporne na temperature, na vremenske razmere.

Kaj ti je najbolj primerno pri nepremičnini?

Ja, zagotovo je to razporeditev prostorov, pa omare, ker sem malo obsedena z zlaganjem in pospravljenjem. Imam zelo rada veliko omar, bodisi vgradnih ali pa ne, pa da je kopalnica svetla. Imam rada red, v omarah pa tako zloženo, mogoče malo preveč kompliciram. Ampak so mi pa omare zelo pomembne, da je vse zloženo.

Kaj te v življenju osrečuje, kakšne imaš cilje, kaj počneš trenutno?

Vsak dan sem športno aktivna. Ali grem na fitnes ali na sprehod ali tečem. Potem grem peš do trikotne, pa tudi do vrha kdaj pa kdaj. Osrečujejo me pozitivni in iskreni ljudje, ki so zabavni, pa od katerih se lahko čim več naučim in seveda, da je dobra družba. Trenutno delam v turizmu, organiziram potovanja za zaključene skupine v agenciji Sonček. Ukvarjam pa se že 8 let s proizvodnjo in prodajo lastnega produkta kolagen gel za lepšo kožo, nohte in lase, da bomo večno lepe.

Bi za konec še kaj delila?

Ostanite pozitivni, nasmejani in v družbi dobrih in iskrenih ljudi.

Vabljeni, da si celotno epizodo rubrike Na obisku z Mojco ogledate tukaj: 

Nazaj

Iskanje nepremičnin