Na obisku z Mojco – Vojka in Matej Jurak (Noah Houses)

Nekategorizirano

VOJKA IN MATEJ JURAK – Vila Noah

V četrti oddaji rubrike Na obisku z Mojco sta nam vrata svoje fascinantne vile prijazno odprla vrata Vojka in Matej. Izjemen zakonski par kljubuje izzivom doma in v službi, torej poslovno in zasebno. Vojka in Matej sta dokaz, da je možno s skupno močjo vse. Skupaj rasteta, se dopolnjujeta in skupaj sta zgradila izjemnno zgodbo – Noah montažne hiše.

V zanimivem intervjuju smo izvedeli veliko koristnih informacij o pametnih montažnih hišah in razbili tudi nekaj tabujev o leseni gradnji. V nadaljevanju lahko preberete kaj sta nam zaupala Vojka in Matej.

Prosila bi vaju, da povesta nekaj o sebi in svojem sodelovanju kot par ter poslovno.

Imava že kar nekaj kilometrine. V zvezi sva 23 let, imava tudi otroke. Skupaj pa poslovno sodelujeva že 13 let, od ustanovitve prvega podjetja. Leta 2017 je bil ustanovljen tudi Noah. To podjetje je bilo namenjeno kot investitor za kupovanje zemljišč, na katera bi postavili hiše (montažne ali zidane) ter se kot celota prodajalo naprej. Nato pa se je podjetje preusmerilo v lastno proizvodnjo montažnih hiš.

Dotaknila se nas je vajina zgodba od prve hiše do zdajšnje. Lahko povesta malo več o tem?

Prva hiša je bila zidana. Zidala sva jo sama, z lastnimi rokami. Zdaj druga pa je montažna. Imenuje se Vila Noah. Noah je svetopisemski očak, ki je zgradil iz lesa ladjo in s tem rešil življenje na Zemlji. Ta barka je pomenila tudi zavetje, varno pribežališče. 

Velikokrat slišimo, da za vsakim uspešnim moškim stoji tudi uspešna ženska. Kaj praviš Matej o tem?

Absolutno. Midva sva močna, kolikor sva močna skupaj, kot par. Ko delava skupaj sva dobra in na ta način tudi funkcionirama. Eden brez drugega ne bi bila zmožna takšnega uspeha. Eden hiti naprej, drugi drži malo nazaj.

Je kakšna posebnost v tej hiši?

Posebnost te hiše je, da je v celoti je vgrajena v hrib. Ljudje sprašujejo, če je možno montažno hišo postaviti v hrib, tukaj je dokaz. Posebnost sta tudi dvignjen prelivni bazen in velika panoramska stekla. To nama je bilo pomembno zaradi čudovite zelene okolice, da vnesemo naravo v notranjost hiše. Imamo tudi široke hodnike, česar se dandanes ljudje izogibajo. Nama je bila prostornost zelo pomembna, saj imamo na obisku veliko ljudi in otrok, zato nama visoki stropovi veliko pomenijo.

Zanima me tudi izbira samih materialov?

Vedno se odočava skupaj. Ogromno je lesa, saj nama narava res veliko pomeni. Zato tudi velik akvarij z ribicami, ki deluje kot predelna stena med dnevno sobo in kuhinjo, na takšen način sta prostora povezana, pa vendar ločena.

Zelo malo samostojnih individualnih hiš ima svoje dvigalo. Je bilo dvigalo mišljeno s kakšnim posebnim namenom?

Hiša je grajena v hrib, zato je zelo visoka. Nikoli ne veš, kaj se zgodi, tudi postarali se bomo.  Zato je bila hiša dizajnirana z dvigalom, kar je tudi velika posebnost v montažni hiši. Za vgradnjo dvigala je potreben tudi jašek, ki mora biti iz armiranega betona ali jeklene konstrukcije. V tem primeru je jašek iz armiranega betona.

Kaj pomeni, da je vajina hiša pametna?

Ima daljinsko upravjanje vseh svetil in senčil, tudi funkcij bazena. Prav tako lahko daljinsko upravljamo televizijo, kavni avtomat, pomivalni stroj ter klimatizacijo. Torej lahko celotno hišo upravljamo daljinsko. Manjši nabor pa je tistih funkcij, ki jih dejansko uporabljamo. Ta hiša je na voljo tudi vsem strankam, da jim pokažemo, kaj vse znamo. Tudi stikala so na sistem touch, torej nimamo tradicionalnih stikal.

Kaj pa pohištvo?

Oprema je narejena po meri. Hiša je dizajnirana z nepravimi koti, torej ni klasičnih 90 stopinjskih kotov. Tudi sobe niso pravokotne, zato je bilo pomembno, da smo naredili hišo po meri, saj smo le tako lahko maksimalno izkoristili prostor. Zelo dobro smo sodelovali z našim hišnim mizarjem, zato ga priporočamo tudi našim strankam.

Bi lahko stranki ponudili podobno hišo kot je Vila Noah?

 Seveda. Večinoma delamo individualne objekte. Nekaj podobnih imamo že tudi narejenih. Kot posebnost, ravno prejšnji mesec smo podpisali pogodbo za skoraj čisto podobno hišo, le 100 metrov stran od naše.

Kako zagotavljate varnost in kakovost med gradnjo montažne hiše ter kakšen servis nudite svojim strankam po končani gradnji?

Kakovost izdelave in gradnje zagotavljamo s certifikati. Imamo pridobljen C certifikat iz Gradbenega zavoda za gradbeništvo v Sloveniji, prav tako imamo certifikate za avstrijski trg. S temi certifikati zagotavljamo, da vedno gradimo iz kvalitetnih in vedno enakih materialov, enak proces izdelave in montaže hiše. Torej vedno zadostimo vsem najnovejšim potrebnim standardom. Velik poudarek dajemo na poprodajnem servisu. Ko izvršimo primopredajo, stranka nikakor ne preneha biti naša stranka. Imamo tudi dežurne e-maile in telefone, preko katerih nas stranke lahko kontaktirajo in stvar urgentno rešujemo. Meniva, da je to dandanes zelo pomembno in to razmišljanje se nam pozitivno vrača, saj večinoma pridobimo stranke preko priporočil že obstoječih strank.

Bi izpostavila kakšne projekte, ki sta jih do sedaj že uspešno izvedla?

Do sedaj smo zgradili že okoli 150 stanovanjskih hiš. Lansko leto smo se podali tudi na področje javnih naročil, preko katerih smo zgradili že štiri vrtce. Podajamo se tudi na trg večstanovanjskih zgradb. Naslednje leto nas čaka projekt stanovanjsko-poslovnega objekta na Studencih, kjer bodo tudi naši novi poslovni prostori. Hkrati pa začenjamo z enim »ekstravagantnim« projektom, ki bo hotel na Karibih.

Kaj za vaju pomeni uspeh in sreča v življenju?

Največ nama pomeni, da lahko delujeva skupaj ter družina. Uspeh je tudi to, kar delaš rad in s strastjo. Rezultati pridejo sami. 

Celoten intervju si lahko ogledate na našem Youtube profilu s klikom na spodnjo povezavo. 

Vstopite v Vilo Noah in pustite, da vas očara s svojim čudovitim dizajnom.

Nazaj

Iskanje nepremičnin