Na obisku z Mojco - Maja Založnik 

Nekategorizirano

Na obisku z Mojco - Maja Založnik 

V enajsti oddaji rubrike Na obisku z Mojco smo bili na obisku pri Maji Založnik v Ljubljani. Maja Založnik je izjemna pevka. Njena glasbena pot sega v leto 2000 in od takrat niza uspeh za uspehom. V najnovejšem filmu Levji kralj je zapela dve pesmi v slovenščini, ki jo v originalu poje Beyoncé. Začetki njene kariere so bili v rock skupini Čakra. Od takrat pa je stopila tudi na številne odre, med drugim v oddajah kot so The voice of Germany, pesem Evrovizije in Slovenija ima talent. Skozi te izkušnje je Maja Založnik postala prepoznaven glas slovenske glasbene scene, njen navdihujoči talent pa je neprestano vzbujal občudovanje.

V nadaljevanju si lahko preberete, kaj nam je v intervjuju zaupala Maja Založnik.

Prosila bi te, da nam zaupaš par besed o sebi.

V Ljubljani sem devet let in mi to zelo ustreza. Vedno sem mislila, da bom zaradi svojega glasbenega ustvarjanja prišla v Ljubljano, ker sem drugače iz Slovenskih Konjic. Ampak ni bilo krivo to, da sem Ljubljani, ampak ljubezen.

Letos sem uradno obeležila 10 obletnico glasbene kariere kot solistka. Prej pa sem ustvarjala z različnimi skupinami v različnih žanrih od pop, rock, jugo rock, prepevala sem na ladji križarki. Zdaj pa imam kot solistka svojo skupino iz Slovenije iz vseh koncev. Moja prva rock skupina je bila Čakra. Za sabo imam deset talent šovov, tako da sem rekorderka talent šovov  v Sloveniji. Zadnji je bil The voice of Germany in že to je devet let nazaj. Rekla sem si, da grem na te talent šove, da se poskusim in predstavim publiki, da slišijo ta moj unikaten glas. Največ mi pomeni, da ljudje pojejo moje pesmi in moje melodije in da me pokličejo in rečejo: »Maja tok mi je pomenila ta pesem, da sem neko težko obdobje dala skoz«.

Verjamem, da si kot pevka veliko na cesti in ti lokacija same nepremičnine ogromno pomeni, kajne?

Ja, zelo mi je lokacija všeč, morem reči, da imam vse na dosegu roke. Lokacija je fenomenalna, smo v desetem nadstropju. Sem zelo, zelo zadovoljna. Sem pa res veliko na cesti. Vedno sem govorila, da ne bom nikoli živela v Ljubljani. Ampak mi zelo pomeni, da sem tukaj v Ljubljani, ker imam vse blizu in se vedno kaj dogaja, tako da to je super. Ampak tudi, ko sem bila v Konjicah, se ni bil problem peljat v Ljubljano ali pa kam drugam za nastop ali intervju.

Kaj še gledaš kot prednosti bivanja v mestu?

Prednosti ja, Arven ima vrtec tukaj sto metrov vstran, šolo bo tudi imela tu sto metrov vstran. Sem takoj ob obvoznici, kar mi je super. Tako da ja, ko si v gneči, je lokacija kar precej pomembna.

Če bi se morala odločit lokacija na morju ali v hribih, kako bi se odločila?

Bom rekla, morje. Letošnje leto sem pa začela kar precej hoditi na Šmartno goro, tudi moja najboljša prijateljica Nika, ona tudi hodi v hribe in mi daje izzive, kdaj bova šli na Triglav. Jaz sem rekla, »pri štiridesetih bom šla na Triglav,« ampak letos ni šlo vse skozi. Me vleče vedno bolj v gore, letos sem si obnovila te pohodne čevlje, Nika mi je palice kupila. Tako da ja, plan je Triglav, pa tudi kakšen drug vrh, da ga osvojim.

Leta 2020 je bila prelomnica in si postala mama in kot mamica bodo tudi kakšne aktivnosti kmalu na sporedu.

Ja, zdaj že hodi na plesne urice, sicer so še v vrtcu. Verjetno jo bom še kam drugam vpisala. Tako da moram biti zelo aktivna. Zdaj bo stara štiri leta v januarju in je že zdaj zelo aktivna, vse jo zanima, v popoldanskem času že delava razne okraske za darila, potem take punčke, ki sem jih našla, da izdelujeva vse doma in tudi tega otroka v sebi ven dam.

Stanovanje si pred kratkim obnovila. Ustvarjaš kakšen najljubši kotiček , ki ga boš imela, da boš kaj po svojem okusu uredila.

Najljubši prostor mi je tukaj, v dnevni sobi, veliko delam v kuhinji. Imam pa tam, kjer je pokojna tašča bivala z nami, v sobi je, tako bom rekla, delavna soba, kjer je vse in je še v planu, da se renovira. V celoti sva z Markom prenovila stanovanje par let nazaj, sem dala jaz pobudo, kaj in kako, on pa je prenovil kuhinjo in jo opremljal in barval in vse.

Kaj je bil zate največji izziv pri prenovi stanovanja?

V bistvu na hodniku je bil še les okrog in okrog, in to je bil največji izziv in staro pohištvo, ki smo ga mogli dati ven in čakati, da so potem to prišli iskat. Izposodili smo si trgovinske vozičke, da smo lahko to uredili. Zgoraj je stiropor, ki sva ga sama polagala z Markom in je bilo tudi kar težko.

Kaj za tebe pomeni dom?

Dom mi pomeni toplino,  varno zatočišče, kamor pridem po hudem dnevu ali po težki poti iz kakega nastopa, koncerta. Ja, ljubezen, morem reči, zato si tudi uredimo stanovanje, da se počutimo domače.

Imaš kakšne rituale ali navade doma?

Zjutraj poskrbim za svoj ritual v kuhinji, da si najprej naredim aloje vera za pit, čaj za energijo, šejk za zajtrk. Preden greva v vrtec, moram postlati posteljo, ker če je ne, se mi zdi, da je nekaj narobe. Potem peljem Arven v vrtec, da prideva pravočasno. Ko pridem nazaj, imam začetek dneva za računalnikom, plane kaj moram narediti, koga poklicati.     

Nam lahko poveš kaj več o sinhronizaciji najnovejšega filma Levji kralj, kjer si zapela in sinhronizirala kar dve pesmi, ki ju v originalu poje Beyoncé.

To je bilo leta 2019. Enemu prijatelju sem rekla, da si zelo želim sinhronizirati risanke. Kolega mi je rekel »Daj, pokliči studio Ritem, jim bom povedal zate«. Potem so me čez tri dni poklicali in so imeli casting za Levjega kralja. Potem smo naredili najprej za eno pesem in so me s strani Disney potrdili  še za eno pesem. In zdaj je moj glas v novi različici Levjega kralja in to mi ogromno pomeni.

Kako pa usklajuješ materinstvo z vsemi temi nastopi?

V veliko pomoč nama je z Markom moja mami Melinda. Če imam veliko dela, peljem Arven k mami v Konjice in onidve uživata. Ko je bolna, zanjo poskrbi Marko popoldan, če imam jaz obveznosti. Največ mi pomeni, da imam včasih opcijo, da gre ona zraven na nastop.  

Bi še kaj sporočila našim gledalcem, vsem, ki si bodo pogledali ta intervju?

Imejte se radi, uživajte v življenju, veliko se smejte. Samo eno življenje imamo, ne se tolik sekirati. Tako da enostavno uživajte in veliko veliko se smejte. Smeh je pol zdravja pravijo.

Vabljeni, da si ogledate intervju z Majo Založnik.

Nazaj

Iskanje nepremičnin