3 nasveti pri prodaji nepremičnine

Nekategorizirano

Prodaja nepremičnine je lahko dolgotrajna, stresna in zapletena. Ne glede na to, ali gre za prvo prodajo ali že izkušenega prodajalca, se v tem procesu srečamo s številnimi izzivi. Želja vsakega prodajalca je nepremičnino prodati v najkrajšem času in kar se da po najvišji ceni. Ker tega ne smemo prepustiti naključju, smo za vas pripravili tri ključne nasvete, ki vam bodo olajšali pot do uspešne prodaje.

1. Priprava Nepremičnine:

To vključuje ureditev nepremičnine, popravilo morebitnih manjših napak in splošno čiščenje. Priprava nepremičnine je ključnega pomena, saj je prvi vtis izrednega pomena. Bodite pozorni tako na notranjo kot tudi zunanjo estetiko nepremičnine. Poskrbite, da je nepremičnina ob ogledu pospravljena, urejena ter dobro prezračena, saj bodo potencialni kupci v tem primeru za nakup bolj zainterisirani. 

2. Priprava potrebne dokumentacije:

Poskrbite za vso potrebno in razpoložljivo dokumentacijo. Gradbena dovoljenja, uporabna dovoljenja, zemljiškoknjižni izpisek, lokacijske informacije, potrdila o energetski učinkovitosti in druge pomembne dokumente.  Brez tega kupcu ne morete podati vseh potrebnih informacij, ki jih tudi on potrebuje za nakup vaše nepremičnine. Priprava dokumentacije bo

pri kupcu povečala zaupanje in pospešila proces prodaje.

Če si želite ta del prodaje nepremičnine olajšati, pa vam lahko svetujemo, da se obrnete na nepremičninsko agencijo, ki vam bo pomagala pripraviti vse potrebne dokumente in vam ob tem svetovala, kateri so ključni za prodajo vaše nepremičnine.

3. Izbor Nepremičninske Agencije:

Najem nepremičninske agencije ni strošek, temveč je investicija. Zanesljiv in kompetenten nepremičninski agent bo prihranil vaš čas in tudi denar. Poskrbel bo, da bo tržna cena vaše nepremičnine primerna. Ne prenizka, da bi pri tem izgubili denar in ne previsoka, da bi to nerazumno podaljšalo čas prodaje. Poleg tega vam bodo dobre nepremičninske agencije svetovale glede davkov in le te optimizirale, poskrbele bodo za oglaševanje, vodenje ogledov in pogajanja. Pomembno je, da nepremičninsko agencijo izberete skrbno in premišljeno. Tu vam bodo v veliko pomoč prijatelji, znanci ter mnenja strank različnih nepremičninskih agencij, ki jih lahko najdete na spletu. Ne pozabite, najcenejše nepremičninske agencije niso nujno tudi najbolj ugodne.

Prodaja nepremičnine je nedvomno izziv. Vendarle pa lahko s pravim pristopom, dobro predpripravo in v sodelovanju s skrbno izbrano nepremičninsko agencijo ta izziv opravite brez večjih težav, nervoze ali tveganj. Gre za pomemben korak v življenju posameznika, zato je dobro da ste na njega maksimalno pripravljeni.

Želimo vam obilo uspehov pri prodaji nepremičnin!

Nazaj

Iskanje nepremičnin